Inloopavond groot onderhoud IJsselbrug bij Doesburg

Op 24 februari organiseert Rijkswaterstaat samen met de provincie Gelderland en de gemeente Doesburg een inloopavond over de onderhoudswerkzaamheden aan de IJsselbrug bij Doesburg. Het betonnen rijdek van de hoofdrijbanen en de fietspaden moet worden vervangen. Hiervoor zal de brug tussen 1 september en 31 december 2015 maximaal 12 weken worden afgesloten voor auto’s, vrachtverkeer en landbouwvoertuigen. Met deze onderhoudswerkzaamheden behouden we de goede kwaliteit van de brug. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

 

Auto’s, vrachtverkeer en landbouwvoertuigen kunnen tijdens de afsluiting geen gebruik maken van de brug. Fietsers, voetgangers, brommobielen, de reguliere buslijnen en hulpdiensten kunnen in deze periode wel gebruik maken van de brug.

 

Na de afsluiting worden nog werkzaamheden verricht op de hoofdrijbaan. Hiervoor worden de rijstroken versmald en geldt er een snelheidsbeperking. Naast het vervangen van het rijdek voert

Rijkswaterstaat ook onderhouds- en schilderwerkzaamheden uit aan de brug.

 

Rijkswaterstaat heeft aannemers uitgedaagd om de hinder voor de weggebruikers en omgeving zo klein mogelijk te houden. Vanaf juni is bekend hoe de aannemer de werkzaamheden precies gaat uitvoeren en welke hinder dat oplevert.

 

Inloopavond

Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden zich laten informeren over de werkzaamheden en de omleidingen. Medewerkers van Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Doesburg zullen uw vragen beantwoorden. De inloopavond vindt plaats op dinsdag 24 februari van 19.00 tot 21.00 uur in de Gasthuiskerk aan de Gasthuisstraat 41 in Doesburg. Om 19.30 uur geeft Rijkswaterstaat een korte toelichting over de werkzaamheden.

 

Meer informatie over het project kunt u vinden op www.rijkswaterstaat.nl/ijsselbrugdoesburg.